My Test Lab: 25 nov 2006

zaterdag 25 november 2006

AdSense codes integreren

Eén van de redenen om verder te kijken dan de standaard Blogger templates, zijn de beperkte plaatsingsmogelijkheden voor Google AdSense. Door AdSense niet evenwichtig in je layout te integreren, ziet je blog er snel lullig uit. Je wekt meteen de indruk dat het je alléén om het geld is te doen en dat de inhoud weinig voorstelt. Dat werkt natuurlijk averechts. Hoctro's three-column template, biedt meer mogelijkheden om AdSense mooi in je blog te plaatsen. Alleen als je AdSense direct onder je header of banner wilt zetten, moet je nog even sleutelen. Volg hiervoor het eerste deel van de instructie voor "Je eigen banner toevoegen". Kies daarna in het menu "page elements" voor "add a page element". Klik op de optie "HTML/Javascript" en plak nu in het content veld je AdSense code. Saven én klaar. Hooguit dat je afhankelijk van het bannerformaat in je template nog wat aan de hoogte of breedte van het headerveld moet prutsen via "edit HMTL"

Lees verder...

Navigatiebar Toedeledokie...

Bovenaan elke Blogger blog staat een standaard navigatiebar van Blogger zelf. Ook al bieden ze je keuze uit drie verschillende versies, het blijft altijd een storend element. Dat is de prijs die je moet betalen voor een gratis blogomgeving. Maar... er is een simpel scriptje in omloop waarmee je jezelf heel eenvoudig van deze navigatiebar kunt ontdoen. Je vindt het script op apt thinking...apt technology. Een kwestie van kopieren en via het template menu, optie "edit HTML" in je eigen template plakken. Gebruik je net als ik de three-column grid van Hoctro's Place, dan plak je het script onder de code:



/* Use this with templates/template-twocol.html */



Lees verder...

Je eigen banner toevoegen

Om het eigen gezicht van je blog te versterken, is een banner eigenlijk een "must". Nou heb ik snel even zo'n bannertje met PhotoShop in elkaar geflanst. En dat alvast ge-upload naar een gratis Google Pages account. Maar hoe krijg je die banner vervolgens op de juiste plek in je blog? Het antwoord vond ik op Beta Blogger For Dummies. Ga in het template menu naar "edit html" en zorg dat expand widgets niet staat aangevinkt. Zoek in de code naar:




b:section class="header" id="header" maxwidgets="1" showadelement="no",






Zet maxwidgets op "3"en zet showaddelement op "yes".Sla de aangepaste template op en ga naar "page elements". Je ziet nu dat er bovenin een optie "add a page element" is bijgekomen. Klik hier op en kies voor de optie "HTML/Javascript". Plak nu in de content sectie de volgende code:



<a href="http://jouwblog.blogspot.com">
<img alt="BlogTitel" src="URL van je banner"></a>


Uiteraard wel even zelf de code aanpassen: url van je blog, de url naar de plek waar je de banner hebt gestald en de naam van je blog. Sla het geheel op eh voila...

Lees verder...

Installatie StatCounter

Je bent benieuwd of je blog wordt bezocht. En je wilt zoveel mogelijk over je bezoekers weten. Daarom heb ik StatCounter geïnstalleerd. Hiermee krijg je online allerlei statistische informatie. StatCounter is gratis en kun je onzichtbaar op de achtergrond laten draaien. Voor dit blog heb ik de zichtbare optie gekozen, zie de bezoekersteller onderaan. Daarachter schuilt nog veel meer info die alleen via een inlogcode en password toegankelijk is. Installeren is simpel. Even aanmelden en daarna produceer je via een wizzard een stukje HTML/Javascript-code. Dat kopieer je en plak je via het Blogger Beta menu "page-elements", "add page element", optie "HTML/Javascript" in je blog.

Lees verder...