My Test Lab: 27-nov-2006

maandag 27 november 2006

De geheimen van Google AdSense

Lees verder...

Affiliate van Amazon

Ik verwacht er niet zoveel van. Maar ik heb me voor dit blog maar eens aangemeld als affiliate bij Amazon. Dat betekent dat ik hier en daar wat boeken ga promoten. Over de exemplaren die via mij worden verkocht, krijg ik een bescheiden vergoeding, die ook nog eens wordt uitgekeerd in de vorm van een Amazon gift cheque. De vergoeding over laten op je bankrekening is voor niet USA ingezetenen nogal ingewikkeld. Ach... in ieder geval leuk om eens mee te experimenteren. Eerlijk gezegd verwacht ik dat het partner programma van Bol.com voor de Nederlandse markt succesvoller is. Alleen moet je daar een uitgebreid formulier invullen en nog maar afwachten of je toegelaten wordt. Gezien de lage bezoekersaantallen van mijn blog, heb ik besloten om hier voorlopig van af te zien. Bij Amazon kon ik na een simpele aanmeldprodure tenminste direct aan de slag. Wat het uiteindelijk oplevert? Daar kom ik t.z.t. graag op terug.

Lees verder...

Bloggen: alles draait om inhoud!

Lees verder...

Geld verdienen met bloggen

Het lijkt me fantastisch om van bloggen je beroep te maken. Elke dag een paar stukkies tikken over een onderwerp dat je na aan het hart ligt. En er nog goed voor betaald krijgen óók. Theoretisch moet het kunnen. Maar ik maak me geen illusies. Sinds enige tijd experimenteer ik wat met Google AdSense. En het is elke dag weer spannend hoeveel ik daarmee verdien. Soms helemaal nada-nakko en soms wel een paar dubbeltjes . Okay, naarmate mijn blogs beter vindbaar zijn en ik meer bezoekers trek, pakken die inkomsten ongetwijfeld hoger uit. En ook door wat te spelen met de verschillende mogelijkheden, zal het rendement vast toenemen. Maar rijk wordt je er écht niet van. Ook al doordat ik me uit gemakzucht beperk tot het Nederlandse taalgebied. Toch wil ik kijken hoe je met bloggen geld kunt verdienen. Meer voor de kick dan for the money. Waarbij het de kunst is om balans te houden tussen het inhoudelijke en het commerciële. Want ik geloof niet zo in van die sites die bol staan van de banners en alleen zijn opgezet om snel miljonair te worden. Wordt vervolgd...

Lees verder...

Van labels... naar de knoppen

Door aan elke blogpost een label mee te geven, kun je alle postings eenvoudig rubriceren. Zodat het voor bezoekers makkelijker wordt om binnen je blogomgeving naar relevante informatie te zoeken. Labels kun je invoeren in het veld rechtsonder in het menu "Posting", optie "Create". Normaal worden labels in je blog weergegeven als een lijst trefwoorden. Maar dát kan mooier en overzichtelijker. Na wat gepruts met code zijn mijn labels veranderd in knoppen (zie rechts). Wil jij dat ook? Zorg eerst dat je enkele postings een label meegeeft. Verwijder dan via "edit", optie "remove" op het blad "Page Elements" onder het menu "Template" de label widget. En voeg nu via "Template", optie "Edit HTML" de code toe die je aantreft op de volgende pagina onder "Step 4: Adding Label Widget". Let op: éérst het article lezen waar onder "Step 4" naar verwezen wordt. Heb je de code toegevoegd? Volg dan de instructies vanaf stap 2, op deze pagina: "Blogger Hack: adding vertical tabs" Het lijkt ingewikkelder dan het is. Maar als je er even voor gaat zitten, is het zo gepiept.

Lees verder...