My Test Lab: 31-dec-2006

zondag 31 december 2006

Hoe ethisch blog jij!?

respecting ethical valuesNee, ik ben de laatste die voor predikant wil spelen. Maar om te voorkomen dat het bloggen straks zo'n negatieve naam krijgt, kan een beetje ethiek geen kwaad. Zoals ik gisteren al schreef, vind ik dat de commercie teveel invloed krijgt op het fenomeen bloggen. Teveel bloggers laten zich gebruiken. Een beetje tegengas lijkt dan ook op z'n plaats. Dus lanceer ik hier een bescheiden initiatiefje : "respecting ethical values". Wat mij betreft: idee een 9, uitvoering een 2. Want eigenlijk moet dit initiatief worden omarmd door een groepje internationaal gezaghebbende bloggers. Zij hebben de autoriteit en hun blogs hebben het bereik om zo'n idee wereldwijd uit te rollen. Maar laat dat je vooral niet weerhouden...

Draag je het bloggen een warm hart toe en ben je het met me eens dat blogs géén speeltuin mogen worden van adverteerders? Kijk dan op ehticalbloggers en meld je aan. Plaats de banner met de bijbehorende link op je eigen blog en help mee om de aandacht te vestigen op de ethiek van het bloggen. Nog even voor alle duidelijkheid: er is natuurlijk helemaal niks mis met reclame op je blog. Maar zodra reclame en redactie met elkaar worden vermengd is dit schadelijk voor het aanzien van de hele bloggerswereld. Dát is waar we met dit initiatiefje tegen ten strijde trekken.

De lijst van ethical bloggers is nog even under construction. Er moeten eerst minstens een tiental deelnemers zijn voordat de lijst gepubliceerd wordt. Uiteindelijk hoop ik dat e.a. ooit wordt opgepikt door wat mensen die het idee verder kunnen helpen en op grotere schaal van de grond kunnen tillen. Want zelf ben ik maar een onbekend bloggertje met een blogje van niks en veels te weinig tijd en energie. Dus denk je een bijdrage te kunnen leveren, laat van je horen.

Lees verder...