My Test Lab: 11-dec-2006

maandag 11 december 2006

Uit de school klappen of juist niet...

Lange postings schrikken af. Veel bezoekers beginnen niet eens te lezen als ze zo'n letterbrij zien. Bijna elke blogschrijver beseft dat 'ie zijn teksten kort moet houden. En dat 'ie de lezers direct in de eerste alinea moet 'raken'. Toch heb je soms behoefte om wat dieper op de materie in te gaan. De oplossing: uitklapbare postings. Ofwel postings waarbij je de tweede en álle volgende alinea's verbergt achter een link die de eerste alinea afsluit. Maar hoe maak je je postings voortaan uitklapbaar?

In het oude Blogger zat standaard een optie waarmee je de vervolg-alinea's van je posting eenvoudig kon verstoppen. De serieus geïnteresseerde bezoeker klikte na de eerste alinea op "read more" en kon daarna de rest lezen. Ook Blogger Beta biedt deze mogelijkheid, alleen zul je daarvoor wel zélf wat kleine aanpassingen door moeten voeren in je template via "edit html". Volg even de aanwijzingen van Beta Blogger Ramani voor Selective Expandable Posts. Dan heb je het allemaal zó voor elkaar.

Lees verder...

Breadcrumbs: Klein Duimpje revisted...

breadcrumbsZeker als je blog gevuld is met tientallen of honderden postings, kunnen bezoekers makkelijk verdwalen. Maak daarom gebruik van breadcrumbs (hier in geel gearceerd). Die zorgen ervoor dat een bezoeker altijd weet waar 'ie zich bevind en eenvoudig de weg (terug) kan vinden. Bijkomend voordeel: zoekmachines zijn dol op breadcrumbs. Ze leveren dan ook een belangrijke bijdrage aan een optimale indexatie!

Breadcrumbs integreren in een Blogger Beta Blog? Volg de aanwijzingen van Hocto: Adding Breadcrumb Trails. Is in een paar minuten gepiept en maakt je blog levenslang beter doorzoekbaar.

Lees verder...