My Test Lab: 9-jan-2007

dinsdag 9 januari 2007

Bezorg je zelf meer links met tags

Even een leermomentje voor mezelf. Toen ik weer eens de backlinks analyzer tool op dit blog losliet, zag ik dat het aantal links naar mijn stek behoorlijk was uitgebreid. Tot mijn verbazing werd My Test Lab gelinkt door diverse sites die ik totaal niet thuis kon brengen. Geestig om te zien dat een link naar je posting over ethiek ineens staat ingeklemd tussen wat adultbanners. Hoe komt die link nou op die plek? Waarom staat er een link naar mijn blogje over de Installatie van Statcounter ineens op een pagina vol links naar o.a. installatie van c.v. ketels?

Eerlijk gezegd weet ik het ook niet. Maar ik heb sterk het vermoeden dat het iets heeft te maken met het gebruik van tags. Binnen dit blog hanteer ik bewust maar een beperkt aantal tags om het een beetje overzichtelijk te houden. Alleen neem ik na elke posting even de moeite om deze bij del.icio.us en sindskort ook bij de Nederlandse variant hiervan, TagMos, op te slaan onder mijn eigen favorieten (de publiekelijke toegankelijk zijn). En in beide gevallen geef ik zo'n posting dan een aantal tags mee.

Kennelijk zijn er bloggers cq. site-eigenaren die op basis van dergelijke tags content verzamelen en publiceren. Reden om voortaan nog eens wat kritischer na te denken over het taggen van mijn postings. Als je daar een beetje slim mee omspringt, kun je volgens mij in korte tijd je linkpopulariteit aardig vergroten. Met als gevolg dat je blog hoger eindigt in de Google zoekresultaten wat uiteindelijk tot méér bezoekers moet leiden. En da's voor een blogje in de groei natuurlijk altijd meegenomen.

Lees verder...