My Test Lab: 10-dec-2006

zondag 10 december 2006

Test: méér verdienen met zoekwoorden

In één van mijn vorige postings heb ik uitgelegd hoe je er achter komt hoeveel kliks een bepaald zoekwoord op kan leveren. En wat een adverteerder ongeveer neertelt voor een klik op zijn AdWords advertentie waarin dit zoekwoord is verwerkt (de resultaten kunnen overigens per dag verschillen). Na zelf wat experimenteern kwam ik er bijvoorbeeld achter dat er voor het zoekwoord "php blog software" relatief flink wat méér wordt betaald. Bij wijze van test schreef ik daarom een artikeltje rond dit zoekwoord. Inhoudelijk stelt het niks voor (het is slechts een test), maar wat ik hiermee probeer uit te vogelen is:

1. Krijg ik nu ook AdWords advertenties met "php blog software" op mijn blog?

2. Krijg ik nu ook een x-aantal kliks, specifiek op "php blog software"?

3. Hoeveel bezoekers klikken nu door op de bewuste AdWords advertentie(s)?

4. Levert het me inderdaad een hoge vergoeding per advertentie-klik op?

De tijd zal het leren. Zodra ik meer inzage heb, doe ik er uiteraard verslag van op dit blog.

Lees verder...

Php blog software voor méér flexibiliteit

Zelf een blog opzetten? Met PHP blog software heb je praktisch alle vrijheid om precies dat blog te bouwen zoals jij het voor ogen hebt. In PHP opgebouwde pagina's worden gevuld met database gestuurde content. Hieraan kun je allerlei variabelen meegeven zodat bijvoorbeeld een nieuwe bezoeker andere content krijgt voorgeschoteld dan een vaste bezoeker, terwijl ze toch beiden via dezelfde URL op je blog binnenkomen. Er zijn verschillende gratis PHP blog software pakketten, die je zó kunt downloaden. Wat dacht je bijvoorbeeld van bBlog, een pakket dat zich makkelijk laten installeren. Of het het verrassende eenvoudige Simple PHP blog? Of van het veelgebruikte WordPress dat ook nog eens gratis hosting faciliteiten biedt?

Let op! Deze posting is slechts als test bedoeld. De informatie is verre van volledig. Wil je écht meer over PHP blog software weten, dan kun je beter even de wiki voor weblog software raadplegen.

Lees verder...

De meest rendabele zoekwoorden.

Om een beetje inzicht te krijgen in het effect van zoekwoorden, gebruik je het Hulpprogramma van Google Adwords. Nadat je hier een zoekwoord hebt ingegeven, zie je direct wat het bijbehorende zoekvolume is. Terwijl je meteen ook een lijst van alternatieve zoekwoorden krijgt voorgeschoteld. Maar neem eens even de moeite om nog wat dieper in dit programma te duiken. Doe alsof je via Google Adwords wilt adverteren en meld je aan met de zoekwoorden die je zojuist hebt ingetikt. Kies voor Standaardversie, geef aan op welke landen je jezelf wilt richten en stel een AdWords advertentie op. Klik op doorgaan en voeg eventueel nog enkele gesuggereerde zoekwoorden toe. Klik nogmaals op doorgaan en klik daarna op de "Verkeersschatter". Nu zie je direct wat 'n zoekwoord-klik je als adverteerder ongeveer zou kosten. Bovendien kun je afleiden welke zoekwoorden de meeste kliks opleveren en wat je ongeveer aan tegemoet kunt zien wanneer een bezoeker op een AdWords advertentie klikt waarin dit zoekwoord voorkomt. Lijkt me geen goed idee dat je dit nu als leidraad voor je content gaat gebruiken. Maar toch... het is verrot handig om te weten welke zoekwoorden méér rendement opleveren.

Lees verder...