My Test Lab: 1-dec-2006

vrijdag 1 december 2006

De ene link is de andere niet

Bij het indexeren van je blog, neemt Google ook de links mee waar je naar verwijst. Verwijs je naar allerlei onbelangrijke site, dan is de kans groot dat Google jouw blog een stuk minder serieus neemt. Kortom: lift mee op de autoriteit van gerenommeerde sites. En gebruik zoveel mogelijk kwaliteitslinks. Besteed daarbij ook extra aandacht aan de omschrijving die je in je link gebruikt. Een link als "klik hier" maakt je bezoekers wel duidelijk waar ze moeten klikken. Maar search-engines kunnen er weinig mee. Die hebben tijdens het indexeren meer aan een goede, beschrijvende link in de trant van: "Alles over bloggen". Maak het zoekmachines zo makkelijk mogelijk. Op termijn levert je dat alleen maar méér bezoekers op.

Lees verder...

Nederlands affiliate programma

Geld verdienen met je blog? Met banners en tekstlinks kun je een aardige bron van inkomsten genereren. Vooral al je internationaal en dus Engelstalig bezig bent. Concentreer je jezelf alleen op Nederland en Vlaanderen, meld je dan aan op Affiliates. Hier kun je deelnemen in een uitgebreid programma aan banners, deeplinks en tekstlinks die geld opleveren. Maar als nieuwkomer krijg je alléén betaalt, indien een bezoeker na een click op jouw site daadwerkelijk een product of dienst koopt. Eén keer per maand kun je je site laten beoordelen. Als hij qua inhoud en bezoekersaantallen de moeite waard is, krijg je een hogere waardering. En dat opent o.a. de weg naar tekstlinks waarbij je per click al een paar cent ontvangt. De kans dat je er echt rijk van wordt is en blijft natuurlijk marginaal. Bij wijze van test heb ik me zojuist aangemeld en een aantal banners geplaatst. De komende periode zal ik eens kijken tot welke resultaten dat leidt. Méér daarover lees je te zijner tijd. Tot later!

Lees verder...

Indexering komt op gang

Bloggen is vooral een kwestie van geduld. Want voordat de zoekmachines je weten te vinden, gaat er meestal wel een tijdje overheen. Tot mijn vreugde blijkt de indexering van My Test Lab inmiddels begonnen. En dat terwijl het nog maar een paar dagen geleden is dat ik dit blog bij verschillende search-engines heb aangemeld. Wil je zelf controleren of je blog is geïndexeerd? Kijk dan op Jux2. Hier krijg je direct een overzicht van de indexeringsresultaten bij Google, Yahoo, en MSN.In mijn geval was MSN de eerste die dit My Test Lab had opgemerkt. Vandaag heeft ook Google hem gevonden. De andere searchers zullen nu hopelijk spoedig volgen.

Binnenkort nog eens kijken of ik nog ergens wat kan linkdumpen. En zodra het qua bezoekers een beetje gaat lopen en dit blog een beetje goed gevuld is, wordt het tijd om op zoek te gaan naar wat goede linkpartners.

Lees verder...