My Test Lab: 28-nov-2006

dinsdag 28 november 2006

Aanmelden bij zoekmachines

Af en toe komt hier weleens een verdwaalde bezoeker. En dan meestal ook nog eentje die de Nederlandse taal niet machtig is. Hoog tijd om My Test Lab aan te melden bij een aantal search-engines. Veruit de meest gebruikte zoekmachine is natuurlijk Google. Je site of blog aanmelden doe je hier. Ben je Nederlandstalig bezig, dan kun je uiteraard niet om de belangrijkste Nederlandse zoekmachines heen. En wil je dat de hele wereld bij je op bezoek komt, meld je dan aan bij de vele internationale search-engines. Een aardig startpunt daarvoor vind je hier. Tip: als je dol bent op spam moet je bij het aanmelden vooral je eigen e-mail adres opgeven. En wil je niet levenslang gespamd worden, open dan even een Gmail of Hotmail account dat je tijdens de aanmeldprocedure kunt gebruiken.

Lees verder...

Metatags? Toch maar wel!

Metatags vormen een onzichtbaar stukje code, speciaal bedoeld voor een goede indexering door zoekmachines. In het verleden waren de metatags van levensbelang om gevonden te worden en meer bezoekers naar je site te trekken. Maar doordat er nogal eens mee gemanipuleerd werd en de zoekmachines steeds slimmer werden, heeft de metatag eigenlijk wel z'n beste tijd gehad. Meer daarover lees je hier. Desondaks blijken de meeste zoekmachines er nog steeds naar te kijken. Zélfs Google adviseert, tegen alle geruchten in, om metatags te gebruiken. Vandaar dat ik ze toch maar heb toegevoegd. Hiervoor heb ik gebruik gemaakt van de volgende metatags wizzard. Wél handig om je van tevoren een beetje te verdiepen in de meest gebruikte zoektermen. Dat kan bijvoorbeeld op de site van InternetEffect.

Lees verder...

Social Bookmarks bij elke posting

Social Bookmarking is een geweldige manier om je favoriete links rond specifieke onderwerpen met anderen te delen, én omgekeerd. Niet voor niets schieten de SB-sites als paddestoelen uit de grond. Natuurlijk wil ik het gebruikers van de populairste SB-diensten zo makkelijk mogelijk maken om postings van My Test Lab te bookmarken. Niet in de laatste plaats omdat het héél wat extra bezoekers op kan leveren (vooral dus als je een Engelstalig blog hebt). Daarom heb ik dankbaar gebruik gemaakt van het script en de bijbehorende code die ik op Beautiful Beta vond. Het geheel is zeer eenvoudig in Blogger Beta te implementeren. Maar let wel even op! In Firexfox zag het er meteen goed uit en had ik maar liefst 9 social bookmarks op een rij. Helaas, in Internet Explorer lag mijn hele layout aan gort. Na wat gepuzzel bleek de meest praktische oplossing: 3 bookmarks uit de bijbehorende code verwijderen.

Lees verder...