My Test Lab: Wie linkt er naar mij?

dinsdag 12 december 2006

Wie linkt er naar mij?

Als beginnend blogger kijk je soms met jaloerse blik naar collega bloggers die een hoge PageRank scoren. Een blog met een hoge PageRank straalt gezag uit. En zorgt voor een soort sneeuwbaleffect qua bezoekersaantallen. Over hoe de Google PageRank tot stand komt is al veel gezegd en geschreven. Ook al bestaat er een soort standaardformule, niemand weet precies welke wegingen Google toepast. Feit is én blijft dat de kwantiteit en kwaliteit van de externe links die naar jouw blog verwijzen één van de belangrijkste ingrediënten vormt voor een hoge PageRank. Alle reden dus om voortdurend aan je linkpopulariteit te blijven werken. Hoe check je nu welke sites er allemaal naar je linken?
Eén eenvoudige methode's om te controleren wie er naar je linkt, is door bij www.yahoo.com in het zoekveld link:jouw-volledige-blog-url in te tikken. Maar probeer ook eens de BackLink Analyzer tool uit.
Die scholtelt je in een paar seconden een actueel overzicht voor dat je ook nog eens als CSV bestand kunt downloaden voor verdere analyse in Excel.Op dezelfde pagina vind je in de rechterkolom nog meer praktische tools die je meer inzicht bieden in de positie die je site inneemt.


Wil je permanent weten wie er naar je linkt? Overweeg dan eens om de WhoLinked widget in je blog te integreren. Die is ook erg handig wanneer je actief aan het linkruilen bent. Dankzij deze widget hoef je niet zelf meer reprocial links te plaatsen. Zodra een ander op zijn site een link naar je blog opneemt, wordt zijn URL binnen enkele dagen in de widget op jouw site weergegeven.

0 reacties: