My Test Lab: Je blog promoten? Slim netwerken!

vrijdag 12 januari 2007

Je blog promoten? Slim netwerken!

Elke extra link naar je blog is meegenomen. Dus meld je je blog aan bij zoekmachines, bij linkdumps en startpagina's. Ook lever je actief commentaar op andere blogs. En maak je dankbaar gebruik van de mogelijkheden die MyBlogLog biedt. En als je aan dit alles nog geen dagtaak aan hebt, verdiep je dan eens in de wereld van de sociale netwerken. Die vormen niet alleen een prima platform om met je vrienden en relaties in contact te blijven. Je kunt ze ook heel goed benutten om je blog actief te promoten...

Binnen een sociaal netwerk maak je een eigen profiel-pagina aan waarop je allerlei informatie over jezelf kwijt kunt. In de meeste gevallen kun je hier ook een links opnemen naar je favoriete sites of je eigen blog (vaak bieden social networks ook beperkte blogmogelijkheden). Schrijf je bijvoorbeeld eens gratis in bij Hyves en vermeld bij de tips de link van jouw eigen blog. Het aardige is dat je zelf kunt bepalen wie deze tip allemaal krijgen te zien. Alleen je vrienden en kennissen op Hyves of bijvoorbeeld alle Hyvers uit je eigen woonplaats. Op die manier kun je al snel flink wat extra bezoekers naar je toehalen.

Op dit moment schieten de sociale netwerken als paddestoelen uit de grond. Voor een redelijk compleet overzicht kun je terecht bij Wikipedia. In Nederland is Hyves met meer dan 1 miljoen leden een van de populairste netwerken. Een nieuwkomer om rekening mee te houden lijkt Live Spaces van Windows. Zakelijke bloggers hebben waarschijnlijk wat meer aan LinkedIn. Tot zover mijn favoriete top drie. Maar kijk zeker ook eens verder en experimenteer een beetje met de verschillende mogelijkheden. Ik blijf altijd nieuwsgierig naar nieuwe social networks. Dus als je nog een goed alternatief hebt, laat het weten.

0 reacties: